Man kan tro att det är ett tråkigt och tröttsamt jobb att bygga en bastuflotte, men för oss är det ett hantverk som vi verkligen tycker om. Så om du inte tycker att det är en bra idé att själv bygga en bastuflotte, lämna den delen till oss. Låt oss designa och bygga en bastuflotte som kommer att ge dig glädje, och leverera den till dig var som helst i världen, och under tiden behöver du aldrig sluta med det du gör – bara fortsätt att njuta av livet!


Den bästa bastuflotte börjar med de bästa materialen

Varje flytande bastu behöver pontoner som håller flotten flytande och en robust konstruktion som håller ihop den. Vi har samarbetat med de bästa pontontillverkarna i Europa, så vi kan försäkra att din bastuflotte håller sig flytande på vattnet i flera år. Allt annat material vi använder är också handplockat. De tre första dagarna av konstruktionen koncentrerar vi oss på att utforma bastuflottens plattform.

Golv som varar i flera år

Efter att pontonerna har fästs på en stålram lägger vi golvskålarna. Träskivorna måste behandlas för vattenbeständighet. Vi använder specialprofilerade däckbrädor som inte blir hala när de är våta. Golvbrädorna monteras på två dagar.

En bastu som flyter!

Nu till den roliga delen av det som gör en bastuflotte till en autentisk "finstonian" (finsk + estnisk) bastu som är byggd ovanpå en flotte. Vi börjar med att designa bastun och modellera den enligt dina specifika behov. Våra standard bastuflottar är noggrant planerade för att nyttja varje centimeter av utrymmet och maximera din bastuupplevelse.

Efter noggrann inspektion av allt material som anländer till vårt lager bygger vi ramen till bastun. Därefter går vi vidare med att placera fönstren så att du kan beundra skönheten som omger dig och få så mycket dagsljus i bastun som möjligt. Samtidigt utrustar vi bastun med antingen en eller två dörrar, beroende på designen, så att du snabbt kan komma ut för att ta en kall dryck eller ta ett dopp i vattnet - båda lika önskvärda alternativ när man suttit i bastun ett tag. Vi isolerar bastuväggarna med stenull och lägger ytterligare lager för fuktskydd innan de inre väggarna sätts upp. Sist men inte minst installerar vi lampor och möbler. Det här tar oss vanligtvis sju dagar.

Hjärtat i en bastu

För att få ut mesta möjliga av hälsofördelarna med ett bastubad behöver man definitivt en bastuvärmare av hög kvalité. Innan vi sätter tak på bastuflotten besöker vi våra vänner på Huum för en toppmodern bastuvärmare. När vi träffade dem för ett tag sedan förstod vi direkt att de har de bästa värmarna på marknaden. Värmarna finns i olika former och storlekar, elektriska och konventionella. Efter montering av värmaren går vi vidare för att passa skorstenen och lägger till ett räcke runt värmaren som skydd. Därefter installerar vi takpanelerna. Inom ytterligare tre dagar är vi klara.

Nödvändigheter och tillval

Du kan ta bastuflotten för en tur på sjön, en älv eller till och med 20 mil utanför kusten till havs; men tänk på vindstyrka, vågor, vattenflödesriktning och motorkapaciteten. Vi rekommenderar att du köper en bastuflotte med en 15 hk marinmotor eller mer, så att du inte får problem med att komma tillbaka till land. Om du väljer att ha en motor reserverar vi en specifik plats för kaptenen och installerar en rattstång. Det tar fyra dagar att montera motorn och styrningen, plus att ge motorn sin första, vattenkylda körning.

Säkerheten först

Alla våra bastuflottar är certifierade och levereras med en marin säkerhetssats. Beroende på dina behov och lokala föreskrifter, är vi skyldiga att inkludera flera reservdelar för din maximala säkerhet

När vi har kontrollerat att din bastuflotte är säker för segling lägger vi till detaljer som krysshultar som används för att binda fast flotten i hamnen. Sedan sätter vi upp några räcken runt flotten och en liten stege för att du bekvämt ska kunna klättra i och ur vattnet. Beroende på dina behov och storleken på flotten kan vi också utrusta flotten med möbler efter önskemål samt en grill. Allt detta görs på bara en extra dag

Total tid för att bygga vår minsta bastuflotte: 20 dagar.

Leverans

När vi är klara kommer vi att meddela dig de goda nyheterna direkt efter att vi har lastat din bastuflotte på trailern. Vi levererar över hela världen från Europa. Funderar du på att skaffa en? Ta en titt på vad vi erbjuder.