Alla bastuflottar som lämnar vårt lager är tillverkade med tanke på din maximala säkerhet. Det finns ett antal saker vi gör för att din vistelse på flotten ska vara trevlig och säker: vi installerar räcken, stegar och platser att hålla fast vid när det gungar på havet. Dessutom har våra flottar en marin säkerhetssats med diverse tillbehör. Här är mer information om säkerheten på våra bastuflottar.

Lista över marin säkerhetsutrustning på våra bastufartyg

  • Räcken: så att ingen faller överbord;
  • Livboj: för situationer där någon ändå faller överbord;
  • Flytvästar: vi inkluderar ett avtalat antal flytvästar tillsammans med bastubåten när du köper den, men se till att alla har en innan ni ger er iväg, särskilt barn;
  • Skyddsram runt bastuvärmaren: vi skyddar värmaren bakifrån så att flotten inte tar eld och framifrån så att du inte bränner dig;
  • Brandsläckare: kan komma väl till pass i den osannolika händelsen av att grillningen går överstyr;
  • Stege: att säkert klättra i och ur vattnet;
  • Plus andra praktiska extrafunktioner som gör att din vistelse känns säkrare och roligare!

Vad kan jag göra för att vara säker på min bastuflotte?

Vi förser dig med en flotte som uppfyller alla våra egna krav och lokala föreskrifter. Det finns mycket som inte kan kontrolleras, men vi rekommenderar alltid att vara medveten om omständigheterna och att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder. Till exempel rekommenderar vi att inte springa på flotten. Detta är särskilt farligt när det regnar eller har regnat, eftersom däcket kan vara halt. Se till att du inte slår till någon med dörren när du kommer ut ur bastun.

Aj aj kapten!

Vanligtvis när en bastuflotte lämnar bryggan utses en kapten. Kaptenen ska vara fartygets ”befälhavare” och kommer att ta ansvar för allas säkerhet. I en situation då det är för blåsigt kan kaptenen exempelvis behöva omflytta människor eller be dem hålla fast sig medan han snabbt manövrerar flotten. Även då passagerarna kanske blir lite för "glada", är det kaptenens jobb att hindra dem från att gå i vattnet. Vi rekommenderar att du alltid lyssnar på din kaptens order.

Blanda inte bastu, alkohol och vatten

En bra basturitual har alltid inkluderat en liten slurk av en uppfriskande dryck. Tänk dock på att inte simma när du är berusad och förhindra dina vänner från att göra det också, särskilt när det är kallt ute. Lyssna på din kaptens order!

Du kan vara säker på att vi har designat våra bastuflottar för att ge maximal säkerhet och allt vi ber om i gengäld när du skaffar en är att du håller dig själv och andra säkra. På så sätt kan vi försäkra oss om att du får en så säker och njutbar upplevelse som vi har tänkt.


Var försiktig!