Bastuflottar av Högsta Kvalité

Bastuflotte Prinsen

Denna bastuflotte är perfekt för familjer och mindre grupper på upp till sex personer. Gå in i bastun direkt från framsidan och sen ut på baksidan. 
Läs mer...

Bastuflotte Riddaren

En flytande bastu för sex personer där du kan gå runt bastun. Dessutom har du en fantastisk utsikt genom det massiva sidofönstret. Läs mer...

Bastuflotte: Constantine

Rymmer totalt 12 personer. Stugan har en bastu för sex personer och en rymlig lounge.

Läs mer...

Bastuflotte: Den Stora Kejsaren

Tvåvåningsflotte som rymmer totalt 18 personer och 12 personer i bastun.

Läs mer...

Skräddarsydda Flottar

Vi bygger även större bastu- och loungebåtar. Skaffa något mer storartat för större sällskap eller för uthyrning. 
Läs mer...

Hoppa till avsnitt:

 1. Vad är en Bastuflotte?
 2. Om våra Bastuflottar
 3. Hållbar Konstruktion
 4. Konstruktionsdetaljer för bastuflottar
 5. CE-märkning av Bastuflottar
 6. Marina säkerhetsfunktioner & tillbehör
 7. Leverans över hela världen
 8. Eftervård och underhåll
 9. Estetisk Design
 10. Elegant Namngivning
 11. Varför borde jag köpa en Bastuflotte?
 12. Men om jag inte tycker om bastur?

Vad är en Bastuflotte?

En bastuflotte är en typ av rörlig bastu som är byggd ovanpå en flytande plattform. Den flytande anordningen byggs i vanliga fall i hållbar plast eller rostfritt (oftast aluminium). Flotten kan antingen vara cylinderformad eller rektangulär, beroende på användning. Bastuflottar är mest använda i länder med gamla bastutraditioner såsom Finland, Estland och Ryssland samt större delar av den norra delen av Europa. De senaste årtiondena har fler och fler bastuflottar byggts över hela världen.

Om våra Bastuflottar

En flytande plattform kan bokstavligen ha vad som helst ovanpå, ett tält eller en mindre hytt, en restaurang eller till och med ett hus för en större familj. Eftersom vi älskar att ta ut våra bastuflottar på en runda oberonde av hur vädret är, tänkte vi att det vore en bra idé att dela med oss av denna erfarenhet. Så vi började designa och bygga flera olika flytande bastur. Utbudet du ser här är långt ifrån fulländat - vi uppdaterar konstant vårt sortiment.

Typen av bastu på våra bastuflottar är vanligtvis en finsk bastu, vilken kan uppnå temperaturer på 80-90 °C (176-194 °F) och inkluderar björkrisruskor (på finska: "vihta"). Vatten kastas på de heta stenarna ovanpå ett speciellt bastuaggregat, vilket avdunstar och skapar fukt och värme ("löyly"). Vi erbjuder bastuflottar med både vedeldade och elektriska bastuaggregat .

Hållbar Konstruktion

Bastun flyter på hållbara plastpontoner som är helt lufttäta och kvalitetscertifierade. Det betyder att vatten in kan tränga igenom. Det enda sättet en ponton kan läcka på om den stöter emot en vass sten i hög fart. Även om en av pontonerna skulle skadas har vi sett till att bastuflotten inte kommer att sjunka och du kan återvända säkert till land.

Till och med de minsta bastuflottarna har en bärförmåga på upp till flera ton för att kunna hantera konstruktionens vikt, inklusive bastun samt alla passagerare ombord inom den tillåtna gränsen. De mindre bastuflottarna tar upp till sex personer och de större upp till 18. Du kan till och med ha en bastuflotte där själva bastun rymmer 10+ personer med gott om utrymme. Dessa är perfekta för hotell som vill utöka sitt erbjudande eller för företag som hyr ut bastuflottar, vilket det redan finns flera av.

Allt som lämnar vår fabrik är noggrant byggt för att hålla i flera år. Exakt hur många år, beror på hur väderförhållandena är i ditt område, hur väl flotten underhålls och om den tas ur vatten vid minusgrader. Oroa dig inte, underhållet är väldigt enkelt. Däcket behöver en omgång med olja en gång om året och ifall det snöar där du bor rekommenderar vi att du skottar bort snön från bastun. Skulle du bestämma dig för en större bastuflotte med ett andra däck, så kan vi förse med ett skydd för att täcka den under vintern.

Konstruktionsdetaljer för bastuflottar

Alla bastuflottar vi bygger följer strikta byggnormer. Det finns en anledning till att vi kallar våra produkter premium. Huvuddragen i alla våra konstruktioner inkluderar:

 • Slitstarka polyetenpontoner
 • Korrosionsbeständiga stålkopplingsbalkar
 • Impregnerade och oljade däckbrädor
 • Trippelglasfönster och låsbara dörrar
 • Premium, vaxade bastubänkar
 • Inre väggar av högsta kvalitet
 • Målade ytterväggar
 • Isolering mellan väggskikt
 • Komposit, isolerat golv i kabinen

Bastun flyter på mycket slitstarka plastpontoner som är helt lufttäta och uppbackade av kvalitetscertifikat. Det betyder att inget vatten kan tränga in i pontonerna. Vi väljer pontonerna vi använder på alla flytande konstruktioner baserat på var båten ska användas och hur mycket last den behöver bära. Till exempel skiljer sig pontonerna vi använder i kallare klimat avsevärt från pontoner som används i varmare klimat. När temperaturen sjunker under fryspunkten är den största aspekten att tänka på (driv) is. Det betyder att vi måste använda flottar som kan klara av det. I varmare klimat är det solstrålarna och det höga UV-indexet som potentiellt kan skada pontonerna efter många år. Oavsett är vi beredda att hålla din bastu flytande under hela dess livstid. När de underhålls korrekt uppskattar vi att våra bastuflottar håller i 10+ år. 

Varför använder vi isolering mellan väggskikt? Främst eftersom det är bra både för miljön och din plånbok. Med isolerade väggar behöver du inte värma upp hela båten, bara basturummet. Detta hjälper till att minska koldioxidavtrycket och hålla kostnaderna låga, oavsett om du använder el, ved eller till och med gas (finns i vissa modeller). Dessutom, när du behöver renovera interiören i framtiden, har du möjlighet att göra det. Tvärsnittet för vår standardvägg är följande:

 1. Premiumkvalitet, ljus interiör i asp eller al
 2. Läkt som ger ventilation för innerväggen
 3. Väggens huvudstruktur är tillverkad av laminerad faner
 4. Högpresterande isolering med en polyisocyanuratkärna (PIR) (värmeledningsförmåga 0,022 W / mK)
 5. Läkt som ger ventilation till ytterväggen
 6. Ytterväggar av gran eller tall

CE-märkning av Bastuflottar

Vi inkluderar ett CE-certifikat med varje flytande bastuflotte vi bygger, enligt vårt licensnummer: MES000120. 

CE (Conformité Européenne) för små båtar krävs för alla fritidsbåtar som säljs inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), inklusive alla länder i Europeiska unionen, Island, Norge, Lichtenstein och Turkiet. Om du bor utanför EES, se till att en CE-märkning utgör ett giltigt säkerhetsbevis i ditt land. Om det inte gör det, låt oss veta det så att vi får reda på vad vi behöver göra för att uppfylla dina lokala standarder.

Våra byggprocesser följer många ISO-standarder så att de flytande basturna vi bygger är säkra att använda. Huvuddirektivet som styr vår design- och byggprocess är Europaparlamentets och rådets direktiv 2013/53 / EU.

Andra standarder vi uppfyller när vi bygger våra bastuflottar är:

 • Skrovkonstruktion och dimensioner: EN ISO 12215-3: 2002
 • Brandskydd: EN ISO 9094: 2017
 • Maximal lastkapacitet: EN ISO 14946: 2001 / AC: 2005
 • Stabilitet och flytkraft: ISO 12217-1 & ISO 12217-3 
 • Att utfärda CE-märkning är en standardprocess för våra standardflottar, så det tar inte extra tid. 

Om du har en anpassad flytande bastu i åtanke, kom ihåg att utfärdandet av CE-märkning tar oss ungefär en vecka efter konstruktionen, på grund av att vi måste testa flottens flytbarhet och stabilitet.

Marina säkerhetsfunktioner & tillbehör

Säkerhet på bastuflottarna vi producerar är av yttersta vikt. Din bastuflotte kommer att vara utrustad med följande:

 • Livboj
 • Brandsläckare
 • Första hjälpen-kit
 • Skyddsräcke med ledstänger av trä
 • Ett skydd runt bastuugnen
 • Andra säkerhetsartiklar som stegar och handtag
 • Båtklossar i alla riktningar för dockning
Läs mer om hur vi säkerställer säkerheten på våra båtar.

Leverans över hela världen

Vårt mål är att erbjuda dig full service från första kontakten med oss ända ​​tills du njuter av en fantastisk stund på din flotte.

Beroende på var du bor kan vi leverera bastuflotten antingen helt monterad och redo att användas eller i moduler. Vi föredrar att skicka den helt monterad, men vid vissa tillfällen är det bättre att transportera båten i moduler. I så fall kan vi komma till dig och avsluta monteringen eller om du är händig kan du göra det själv. Du kommer dock antagligen att behöva lite hjälp från ett par vänner och elverktyg. Vi ger grundläggande instruktioner och information om hur du monterar din bastuflotte.

Observera dock att i händelse av självmontering kan vi inte tillhandahålla CE-märkning på grund av att vi inte kan verifiera att monteringen överensstämmer och inte genomföra det slutliga testet av flotten.

Om du bor utanför EES kommer vi att se till att det använda materialet uppfyller dina lokala standarder. Det inkluderar värmebehandling av träet etc.

Eftervård och underhåll

Standardunderhållsinstruktioner levereras med varje bastuflotte. Arbetet bör ta cirka 4–6 timmar i början av varje säsong. Instruktionerna varierar något beroende på klimat, båtmodell och tillval. Om du själv sköter standardunderhållningen av bastuflotten blir det inte så dyrt. Det inkluderar oftast återoljning av däcket (en gång om året), återvaxning av bastubänkar (normalt vartannat år) och ommålning av ytterväggarna (vart femte år). Om du har en motor, behöver den underhåll av certifierad servicepersonal enligt motorns bruksanvisning, som vi levererar med motorn.

Estetisk Design

Vi strävar efter nordisk, minimalistisk och estetisk design av våra bastuflottar. Då det inte finns extra utrymme på en flytande bastu, gör vi vårt bästa för att utnyttja ytan så mycket som möjligt och vara så praktisk som möjligt, speciellt när det inte är en stationär bastuflotte.

Som en standardlösning erbjuder vi naturlig ytbehandling som kan modifieras efter dina önskemål. Ska bastun vara marinblå? Inga problem. Ska den ha en dörr som kan låsas från utsidan? Det kan vi fixa. Behöver du ytterligare ett däck eller till och med ett tredje däck ovanpå bastun? Om den fortfarande flyter efteråt, så fixar vi det.

Då bastuflotten utsätts för olika väderförhållanden lägger vi extra fokus på skillnaden mellan temperatur och fuktighet mellan utomhus och inne i bastun. Väggarna på insidan av bastun är byggda så att överflödig fukt kan tränga ut. Dörrkarmarna kan motstå fukt, fönstren är noggrant utvalda och placerade så att vattnet inte skapar så mycket imma på rutan.

Elegant Namngivning

Vi säger inte att Bastubåt Blank JS, Bastuflotte Timothy eller Flytande Bastu 3000 MEGACRUISER inte låter okej och vi är inga experter. Men vi gillar bara inte att något vi gör bara är "okej". Eftersom vi namngav vårt företag Emperor Rafts, tycker vi att våra produkter förtjänar lite värdighet också. Ju större båten är, desto högre rank. Att designa större bastuflottar och plattformar varje vecka till våra kunder möjliggör för oss att förbättra de nya bastuflottarna i detalj och sedan ta fram andra "standard" produkter, bygga dem, få dem certifierade och till sist lista dem här bland de andra kungliga medlemmarna av vår familj.

Varför borde jag köpa en Bastuflotte?

En bastuflotte, även känd som "bastubåt", "flytande bastu", "båtbastu" eller "flottebastu" är inte enbart en flytande anordning i trä på vatten. Erfarenheten är ganska svår att förklara, typ som snö för en person som aldrig sett det tidigare. Men vi gör ett försök.

I jämförelse med yachter och motorbåtar, förlorar en bastuflotte definitivt i hastighet, men bristen på fart behöver inte vara något dåligt. Nuförtiden kan vi känna behovet av att meditera, lyssna på lugn musik eller ta en tupplur för att stärka våra kroppar och hjärnor. Att ha en bastu på vattnet kan vara just det som gör tricket och hjälper dig att sakta ner för en stund. Och att hoppa i vattnet efter en varm bastu är magiskt uppfriskande för kroppen. Allt detta för en bråkdel av priset för en motorbåt.

Funktionen av kostnad kontra mängden vänner du kan ta ombord är exponentiell för en yacht och mycket mer linjär för en bastuflotte. Med andra ord är det billigare att uppgradera till en större bastuflotte än att skaffa en ny yacht. Att organisera en resa med ett litet företag eller ha födelsedagsfest behöver inte vara dyrt. För att summera, är graden av nöje relativ.

Anta att du tycker om att fiska med dina vänner. Ta med all din utrustning och flera av dina vänner på bastuflotten, åk till ditt favoritställe och fånga fisk. Bastuflotten förser alla med tillräckligt av utrymme att röra sig på eller kasta i ett fiskenät. När ni inte har några behållare kvar för att lägga fisken i är det dags att värma upp bastun och kanske grillen med, och ta det lugnt tillsammans. Ni kommer garanterat känna er uppfriskade när ni kommer i land igen.

Läs mer om hur du väljer den bastuflotte som passar dig bäst.

Men om jag inte tycker om bastur?

Inga problem. Våra anpassade plattformar kan bära alla sorters av last upp till flera ton, vilket betyder att vi kan bygga flera typer av konstruktioner på dem. De kan användas till sittplatser utomhus för restauranger som ligger vid vattnet eller för att transportera last, såsom en bil, över en flod eller sjö. Du kan förvandla den till en mindre transportbåt med en mysig soffa på. Om du vill bo på vattnet kan vi även bygga en mindre stuga på plattformen. Möjligheterna är praktiskt taget oändliga.

Kontakta oss om du har en idé som inte finns med här eller om du har några frågor om vad vi gör.