Å se etter en badstuflåte kan virke som en langtekkelig oppgave. Spesielt når du ikke helt vet hva du skal se etter. Nedenfor er våre retningslinjer for å begrense søket til noen nøkkel aspekter. Vi har lang erfaring i å snakke med både folk som har kjøpt badstuene våre, samt hundrevis av potensielle kunder som har vært i din situasjon.

Etter å ha lest dette innlegget vil du få en bedre forståelse over hvordan gå frem når det kommer til valget av bastuflåter og hvilke spørsmål du burde stille forhandleren. Du vil få en generell ide om hvilken størrelse på flåten du ønsker og hvilke tillegg du trenger fra starten.

Størrelsen på Badstuflåten

Tenk enkelt på dette: hvem vil du mest sannsynlig dele denne opplevelsen med? Hvor mange mennesker ville være på badstuflåten, og spesielt i badstuen? 

Vi tilbyr badstuer for familier og små vennegrupper, så vel som for større grupper av mennesker - flåter som kan ha opptil 12 personer i badstuen samtidig

Hvis du skal skaffe en til deg og venner og familie, bør du tenke over om du vil være komfortabel i en mindre badstuflåte som ikke er like kostbar og vil passe deg i årevis. Hvis du planlegger å leie ut flåten, kan det være best å skaffe en stor fra starten, da det gir høyest avkastning. 

Badstuovn alternativene

En elektrisk badstuovn egner seg best på en stasjonær badstuflåte ved bryggen der du har tilgang til landstrøm. Med elektriske ovner er lettere å styre temperatur og hvis du kan strekke budsjettet mer, kan du velge å ha avstandskontroll fra smarttelefonen din. Noe som er praktisk å bruke og betyr mindre styr, siden du ikke trenger å bære ved inn på flåten og tenne opp hver gang du trenger å fyre opp badstuen.  

På den annen side, er vi estlendere store tilhengere av vedovner i badstuer. Vi anser det som en ekte tilbake-til-røttene opplevelse, enda mer når det er en røykbadstue. Dessuten er det noen som mener det er et ekstra nivå av autentisitet når det er en flamme inkludert. Med en vedovn på badstuflåten har du muligheten til å ta med flåten ut på en tur og nyte naturen vekk fra strandlinjen. På den annen side misliker de fleste brygger en røykende skorstein og noen har gått i de lengder å forby det helt. Hvis du vurderer en vedovn, må du sannsynligvis enten ha din egen brygge, eller bli enig med naboene eller bryggen før du får en badstuflåte med skorstein. Ellers må du komme deg bort fra strandlinjen hver gang du varmer opp badstuen.

Andre alternativer er gass og infrarøde badstueovner. Disse er ganske utsøkte alternativer for en badstuflåte og vi skal definitivt ikke vike unna disse hvis du ønsker å ha disse på badstuflåten din. Vi anbefaler å holde seg til det som fungerer best for å få temperaturen opp på en badstuflåte - enten strøm eller ved.  

Photo by HUUM on Unsplash

Badstuflåtemotorer

Det er govt regnet, to typer marine motorer tilgjengelig for små fartøy: elektriske og forbrenningsmotorer. La oss starte med det vanligste alternativet, som er det siste. Marine forbrenningsmotorer har eksistert i lang tid og nå er de designet for å være pålitelige og balanserte når det gjelder drivstofforbruk og kraftuttak. Hvis du trenger en motor på badstuen din, anbefaler vi normalt å skaffe en bensinmotor. I noen land er bensinmotorer imidlertid ikke lenger et lovlig alternativ, så du sitter igjen med enten en elektrisk motor eller en stasjonær badstuslåte. Vi lager ikke seilbåter med badstuer ennå.  

Elektriske påhengsmotorer er utviklet for å være mindre skadelige for miljøet og stille, selv om disse er dyrere enn vanlige motorer. I søknaden om en badstuflåte må vi vanligvis vurdere tilgjengeligheten av tilstrekkelig kraftuttak. De minste av badstuflåtene våre trenger minst 12 kW for å drive flåten effektivt. Siden dette er et stort krav fra en strømkilde, trenger du en stor nok batteripakke, noe som også kan være kostbart. Hvis du får en stor nok batteripakke på en liten badstuflåte, kan du kanskje reise rundt i en eller to timer. Å ha et par ekstra solcellepaneler kan regenerere litt strøm og bidra til å øke varigheten, avhengig av breddegrad. Så, når det gjelder varmeelementet i badstuen, må dette sannsynligvis være ikke-elektrisk, siden det vil kreve mye mer kraft enn motoren. 

Når vi utstyrer en motor på badstuflåten, inkluderer vi en avstands-rattstamme. Dette er nødvendig for at kapteinen på flåten skal sitte komfortabelt, se 360 ​​grader rundt i omgivelsene og styre flåten på en sikker måte. Andre sikkerhetsfunksjoner er lys foran og på sidene som også følger med motoralternativet på flåtene våre.  

For å oppsummere, hvis du tenker på en selvgående badstuflåte som passer til mer enn fire personer i badstuen, er ditt beste valg i 2021 fremdeles en bensinmotor med vedovn.  

Starte firma for utleie av Badstuflåter?

Hver gang selgeren vår, Leho, er i samtale med noen av våre kunder vil normalt hans første spørsmål være: "Hva vil du gjøre med flåten?" Å leie ut en badstuflåte har skapt enorm popularitet. Det er allerede noen gode eksempler i Oslo, Stockholm, Helsinki og forskjellige andre byer i verden. Når det kommer til vår erfaring, er det beste alternativet å prøve forretningsmodellen din trinnvis. Angående størrelse anbefaler vi å skaffe deg en badstuflåte som passer minst seks personer i badstuen eller enda bedre, 12 for å maksimere din potensielle avkastning på investert egenkapital. 

Ved utleie anbefaler vi først en stasjonær badstuflåte. Hvis du er ny i servicebransjen, kan det være en god ide å starte turer med den flytende badstuen din, men når du tar hensyn til inntektene vil du gå glipp av drop-in kundene dine. Med det i tankene er det fornuftig å ha en stasjonær badstuflåte først. Når du har samlet bevis på at det er behov for en endring i firmaet, kan du montere en motor på den eksisterende flåten eller få en mindre ekstra badstuflåte for turer ut på vannet.  

Hvis du ønsker å få en flytende badstue til personlig bruk, bør du vurdere hvor mange som kommer til å bruke badstuen samtidig og velge blant de forskjellige modellene basert på det. Videre må du sannsynligvis også vurdere aspektene som er beskrevet ovenfor.  

Konklusjon

Med en stasjonær badstuflåte, forutsatt at du har landstrøm, trenger du en elektrisk badstuovn, og all belysning kan gå på landspenning. Du kan også fortøye flåten ved en brygge, forutsatt at du har en slik avtale med eieren, om nødvendig. Dette er best egnet for søknader for badstueutleie, men også for folk som vil krydre livet sitt på sommerhuset uten det ekstra bryet med å samle ved og tenne opp hver gang.

Motordrevne badstuflåter har vanligvis en vedovn, og er kanskje ikke så lett å kjøre. Du må tenke på drivstoff til både motor og ovnen. På den annen side gir det deg mobilitet og et skiftende landskap - du kan ha en badstue hvor som helst på vannet. Noe som kan være en veldig kul opplevelse.