Vi kan alle være enige om at alle badstuer er usedvanlig flotte, men få dem til å flyte på vann og du har fått deg en utrolig kombinasjon av uendelig moro og avslapning. Nedenfor er vår liste over badstuflåter som vi mener er de mest eksepsjonelle og unike. For øvrig er de fleste av disse tilgjengelige for leie.

1. Saunalautta i Joensuu, Finland

Når vi hører ordet “badstue”, tenker vi mest på Finland, landet der badstue er et viktig stykke histore. Finnene vet hvordan man tar badstuopplevelsen til neste nivå. Og med neste nivå mener vi en tre etasjers badstuflåte med eget stupebrett, salongområde med hengekøyer og grill. Kan det bli bedre? Vel, hvis du blir lei av alt det morsomme, er badstuen også utstyrt med fem køyesenger. Dette er uten tvil den mest imponerende og berømte badstuflåten i verden.


Kilde: https://www.facebook.com/saunaraft/

2. Oslo Fjord Sauna, Norge

La oss ta en titt i Norge der folk bare elsker å kombinere en varm badstuøkt med en avkjølende svømmetur. I nærheten av Oslo operahus har nordmennene bygget et kunstverk for seg selv. Badstuflåten har en hel vegg laget av gjennomsiktig glass, som gjør det mulig for brukeren å nyte en nydelig urban utsikt. Badstuen kan romme opptil femten personer om gangen og har et eget stupebrett på taket. 


Bestill her: https://www.oslofjordsauna.com/booking

3. Flytende badstue i Bergen, Norge

Ligger midt i majestetisk og imponerende norsk natur, er en enkel, men likevel unik flytende badstue designet av Casagrande & Rintala Arkitekter og kunststudenter fra Bergen Kunsthøgskole. Veggene i badstuen er halvgjennomsiktig, så når du er inne, kan du nyte både en dampende varm badstue og en forfriskende vakker utsikt. Nedkjølende vann er ikke langt unna, siden det er laget hull i flåtegulvet, slik at du bare kan dyppe ned i vannet og gli tilbake til det flytende spa.


Kilde: 
http://architectuul.com/architecture/floating-sauna

4. Kaluga flytende badstue, Russland

Denne badstuflåtsamlingen ble opprettet av Rintala Eggertsson arkitekter for et kortvarig festivalhjem for opptil seks personer. Den ligger nå i landsbyen Zvizhi hvor den har blitt en del av en permanent museumsutstilling og brukes nå til pensjonater. Det er en smart løsning for ekstra ly og god underholdning.


Kilde: https://www.designboom.com/architecture/rintala-eggertsson-architects-kaluga-floating-sauna/

5. Åmot badstuflåte, Sverige

Denne private og koselige badstuen ligger i den magiske Åmot- skogen, og vil behandle deg med en spa-lignende opplevelse. Med det lyse og naturlige interiøret og et fullt veggvindu føles badstuen romslig, og du vil ikke gå glipp av en brøkdel av den vakre utsikten.


Kilde: 
https://www.apartmenttherapy.com/this-floating-sauna-in-sweden-is-relaxation-goals-251969

6. Floating sauna pavilion in Estonia

Denne flytende badstuen er et eksepsjonelt eksempel på hvordan en idé kan forvandles til virkelighet ved hjelp av en vittig arkitekt. Denne flytende badstuen er designet av Tomomi Hayashi på HGA Estonia, og er et ekte mesterverk. Det smelter perfekt inn i det vakre estiske landskapet og skiller seg ut på samme tid. Ikke overraskende har den vunnet to priser fra Estonian Forest and Wood Industries Association og blitt nominert til flere andre priser.


Kilde: 
http://hga.ee

7. WA Sauna i Seattle (WA), USA

Denne flytende badstuen på 22 kvadratmeter bygget av goStudio kan skryte av eleganse og skarphet. Dens moderne design er fantastisk, og den eneste grunnen til at den ikke rangerer høyere på vår liste, er dens lave bruksevne. Dekket kan bli veldig glatt når det er vått. Vi har heller aldri sett et vindu så stort på en badstue, som er upraktisk fordi en av essensene til en god badstue er muligheten til å fange varme. Likevel en solid innsats for å nå toppen av våre unike badstuflåter.

Kilde: https://www.dezeen.com/2016/03/30/wa-floating-mobile-sauna-gocstudio-seattle-lakes-washington-state/


8. Floating Camphouse, Sverige

Den er kanskje ikke majestetisk eller storslått, men enkelhet er det som betyr mest noen ganger. Denne flytende badstuen ble designet av de danske arkitektene Asger Risborg Jakobsen og bygget på stedet fra lokal eik og lerk i Sverige. Å ta en dukkert i vannet midt i denne fantastiske naturen ville absolutt intet mindre enn fantastisk.


Kilde: http://www.asgerrisborg.dk/floating_sauna.html

9. Soria Moria Sauna, Norge

Soria Moria er den første installasjonen av prosjektet "Tales of the Waterway '' og ligger i Telemark Canal Regional Park i Norge, litt over to timer sør for Oslo. Det glitrende utseendet er en referanse til lokal mytisk folkeminne. Å tilbringe to timer i denne fantastiske badstuen koster bare 300 kr for opptil 6 personer.


Kilde: https://www.visitnorway.com/listings/soria-moria-sauna/207253/